onsdag 17. februar 2010

Wok

Wok er perfekt mat til hverdags. Det går relativt fort å lage også er det  en fin måte å sørge for at man får i seg en haug med grønnsaker på. De MÅ være knasende og sprø!
Jeg serverer wok med litt revet ingefær og presset limesaft. Også kan man smake den til med ekstra soyasaus eller sweet chili, akkurat som man liker det best selv.


Jeg bruker vanligvis rester jeg finner i kjøleskapet, men her er sånn jeg synes wok smaker aller aller best:

  
Til 2

Ingredienser:
  • 2 fileter av kylling (eller svin)
  • 1/2 liten rød chili
  • Litt fersk ingefær (1-2 cm)
  • 1 fedd hvitløk
  • Nøytral olje (solsikke, raps el lign)
  • 1 liten rødløk
  • 2 gulrøtter
  • 1/2 rød paprika
  • 1/2 purre (kan sløyfes)
  • 1/2 brokkoli
  • 1/2 pakke sukkererter
  • 2-3 ss oyster sauce
  • en god dæsj med sweet chili saus
  • 5 ss soyasaus
  • Eggnudler (jeg liker best nudlene fra Blue Dragon)
  • 1/2 lime




Fremgangsmåte:
  1. Skjær kyllingen i ca 3 cm lange strimler. Legg over i en bolle og hell over ca 2 ss soyasaus. Skrell ingefær og riv eller hakk den i små biter. Rens chilien for frø og finhakk den, samt hvitløksfeddet. Ha ingefær, hvitløk og chili over i bollen, og bland det sammen med kyllingen. La det stå og marinere i minst 10 min mens du hakker grønnsaker. (Gjerne en halvtime el lenger hvis du har tid).
  2. Hakk opp alle grønnsakene: rødløk i båter, paprika i strimler, gulrøtter og purre a la julienne (tynne staver), brokkoli i små buketter, sukkererter i to.
  3. Varm oljen i wok eller stekepanne. Ha i kyllingbitene og stek på svært høy varme til de er gjennomstekt, tar ca 5 min. Ta de ut av pannen.
  4. Sett over nudlene (tilbered som beskrevet på pakken). Skyll de i kaldt vann når de er ferdige, så unngår du at de klister seg sammen.
  5. Ha litt mer olje i pannen og ha i løk og paprika først, så gulrøtter, brokkoli og purre. Stek på sterk varme mens du rører konstant. Etter noen minutter tilsettes også sukkerertene.
  6. Ha nudlene i pannen, og bland inn, litt av gangen.  Tilsett oyster saus, ca 3 ss soyasaus og sweet chili saus. Rør det lett sammen.
  7. Blan inn kyllingen tilslutt. Smak evt til med litt ekstra soya eller sweet chili saus. Ved servering rives litt ekstra ingefær over på toppen. 

Det er også godt med saften av en halv lime. Den kan presses over tilslutt, eller serveres på tallerkenen...

Ingen kommentarer: