mandag 12. april 2010

Bjørnstads Thaigryte

Her kommer en super oppskrift som jeg fikk inspirasjon til fra en kollega i Microsoft. Dette er både sunt og knallgodt! Masse gode smaker!
Du bestemmer selv med mengden curry paste hvor sterk du vil lage denne gryta.

Her med svin
 

Kyllingen kan byttes ut for eks med svin eller biff. Gryta smaker også godt uten scampi, hvis man ikke har det. 
Genial middag til 3 sultne!


Ingredienser
  • 1 rød chili
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 2 kyllingfileter (kan byttes ut med svin)
  • 10-15 scampi
  • 1 rødløk
  • 1 rød paprika
  • 1/2 purre
  • 4-5 ts rød currypaste (avhengig av hvor sterkt du vil ha det)
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 ts sukker
  • 1 ss soyasaus
  • 1/2 brokkoli
  • 1 liten boks vannkastanjer
  • 2 never sukkererter
  • Litt revet ingefær (valgfritt)
  • Nøytral olje

I tillegg kan man f eks ha i en boks minimais, bambusskudd og noen gulrøtter om ønskelig.
Serveres med ris. Litt frisk koriander er også godt til.


Fremgangsmåte:
  1. Fjern frøene fra chilien under rennende vann. Finhakk chili og hvitløken. Rens scampiene og skjær kyllingfiletene i strimler. Varm olje i en stekepanne, og ha i chili, hvitløk og scampi. Fres scampiene raskt i et par minutter på høy varme (bare nødvendig hvis du bruker rå). Ta ut av pannen og stek kyllingstrimlene til de akkurat er gjennomstek, som deretter legges over på en tallerken.
  2. Finn fram en stor gryte. Del løken og paprikaen i store biter. Varm olje og fres løk og paprika i et par minutter.  Del purren i ekstra store biter purre, og la den surre med i noen minutter til.
  3. Skru opp varmen og tilsett red currypaste. (Ha i 1-2 ts mindre curry paste hvis du vil ha en helt mild versjon). La alt frese et kort minutt og ha så i kokosmelken. Rør det godt sammen. Ha i brokkoli i bittesmå buketter, soyasausen og sukker. La det småkoke noen minutter.
  4. Tilsett deretter vannkastanjer og sukkererter og la det putre litt til. Sørg for å ha lav varme og ha tilslutt i kyllingen og scampi som bare skal trekke med et par minutter.

Serveres med ris. Dryss gjerne litt finhakket koriander over også!

3 kommentarer:

swimzy sa...

Åhh, dette hørtes kjempegodt ut:) Dette skal jeg prøve ut:)

Monica sa...

Takk for koselige kommentarer! Og ja, denne anbefaler jeg på det sterkeste. Den står på ukesmenyen minst annenhver uke her hjemme:)

Kjersti til hverdags sa...

Middag etter min smak, så deilig ut!