Sider

fredag 6. mai 2011

Iskake med Krokanrull

I dag har jeg rundet 100'000 visninger på matbloggen min. Jeg er totalt overveldet over denne enorme responsen! Det er utrolig hyggelig at så mange følger meg.
Jeg synes det er kjempe gøy å blogge og har fortsatt tonnevis av oppskrifter i hodet som skal ut. Har du innspill mottas det også med takk. Jeg setter stor pris på å få ris, ros og forespørsler. Så bare fortsett å fortelle meg hva dere vil lese om!


Denne milepælen må feires med min favorittkake: Iskaken over alle iskaker, som min mor pleier å lage og som hun igjen har arvet av min tante.


Iskaken er enkel å lage, men danker ut de mest avanserte kaker på et hvert kakebord.
Dette er rett og slett en Mirakel kake. Mirakler skjer når man får et stykke av denne. Man puster lettere, rynkene glatter seg ut, bekymringene renner av skuldene, og selv de som har stått opp med feil bein får smilet på gli...!



Ingredienser:
  • 3 egg
  • 2 dl sukker
  • 1 pk Philadelphia ost (naturell)- romtemperert
  • 2 ½ dl fløte
  • 1-2 Krokanrull sjokolader (jeg bruker 1,5)
  • 15 Bixit havrekjeks

Fremgangsmåte:
  1. Knus kjeksen til den er finkornet. Jeg bruker enten pose med kjevle eller en kjøkkenmaskin.
  2. Skill eggeplommer fra hvittene og ha i to separate boller. Pisk eggeplommene sammen med sukker.
  3. Stivpisk fløten. Bland den inn i eggedosisen og tilsett også romtemperert kremost.
  4. Hakk sjokoladen. Stivpisk eggehvitene. Vend begge deler forsiktig inn.
  5. Ha mesteparten av kjeksen over i bunnen på en kakeform (middels stor). Ha i røren, og dryss deretter resten av kjeksen over røren. Rydd plass i fryseren og plasser kaken der!
Denne må få stå 1 døgn i en liten fryser. Jeg har en stor fryseboks og der blir denne kaken til is på 4-5 timer.

Rett før servering pynter jeg den med sjokoladestenger, noen bringebær og sitronmelisse. Ta ut kaken 10-15 min før den skal nytes.

31 kommentarer:

  1. Hei, Magne fra VG Nett her. Tam, ta, taram, nå har lagt jubileumsinnlegget ditt som helgens anbefaling på Lesernes VG. Det kan være jeg poster det på Facebook-siden til Lesernes VG også, http://www.facebook.com/lesernesvg

    SvarSlett
  2. Hmmmm, en intressant kake...trur jeg skal prøve den engang =)

    SvarSlett
  3. Denne her skal jeg jammen lage til 17 mai . Ser bare såååååååååå god ut . Takk

    SvarSlett
  4. Den så kjempegod ut, og skal definitivt lages. God helg. :-)

    SvarSlett
  5. Ååh, denne skal prøves! Har hørt at osteiskake er kjempegodt, men har ikke verken smakt eller laget det enda!! :)

    SvarSlett
  6. Gjett om jeg skal ut og handle krokanruller:-))) Må jo prøvebake før 17.mai :-)))

    SvarSlett
  7. Så gøy -jeg har en oppskrift som er nokså lik på denne, min lages dog med digestive i stedenfor bixit, ingen krokanrull, men raspet sjokolade eller bringebær i stedenfor. En helt himmelsk kake! :-)

    SvarSlett
  8. Hei =D

    Den er helt lik isostekaken til søsteren min,bortsett fra at det ikke er krokanrull oppi. Det skal jeg tipse henne om.

    SvarSlett
  9. Du har en utrolig flott matblogg! Takk for god inspirasjon, jeg har linket til deg på matbloggen min. Ha en fin lørdag!

    SvarSlett
  10. Serverte den faktisk i går til mine venniner!! En sann suksess...men jeg bruker digetive kjeks :D

    SvarSlett
  11. Takk for hyggelige tilbakemeldinger!
    Magne - så gøy at at du la ut innlegget mitt. Håper mange nå får glede av min store kakefavoritt:)

    SvarSlett
  12. Jeg har smakt denne kaken,
    den er utrolig god!

    SvarSlett
  13. Hei. Denne så veldig og hørtes veldig god ut. :) Håper det er greit at jeg kopiert innlegget ditt og limte inn i min blogg med link til din blogg. :)

    SvarSlett
  14. Så veeeldig god ut, må prøves snart. Men hvor lenge bør den stå ute i romtemperatur før den serveres?

    SvarSlett
  15. Gratulerer med snart 130 000! Du er helt rå, heia VG! :-)

    SvarSlett
  16. Denne må prøves, så utrolig god ut. :)

    SvarSlett
  17. Ta kaken ut 10-15 min før den skal serveres. Et tips når man skal skjære opp kaken er å bruke en kniv som man først har under rennende varmt vann.

    For dere som ikke har food processor så går det bra med en enkel visp og litt god gammeldags, muskelkraft altså:) (Særlig til fløten). Og kjeksen kan man ha i en pose og bare kjevle over eller banke løs:)

    SvarSlett
  18. Har bakt kaken nå, valgte digestive kjeks med litt smeltet smør i, for å få en fastere konsistens på kjeksen. Jeg drysset også lakris strødsel på. så nå venter jeg bare spent på hvordan kaken smaker. Skal ta kaken med til mormor på 17.mai.

    Takk for god inspirasjon:)

    SvarSlett
  19. Hei Monica, denne kaken ser helt nydelig ut!

    Takk også for kommentar på bloggen min, den forsvant dessverre da blogger hadde trøbbel den dagen (torsdag 12. mai), ville bare si det så du ikke trodde jeg hadde slettet den :)

    Maria

    SvarSlett
  20. Jeg har hatt den i frysern i over et doegn naa, og den fryser ikke! skjoenner ikke hva i all verden jeg har gjort galt

    SvarSlett
  21. Denne serverte jeg på besøk i går, var super! Det eneste jeg ville endret var litt mindre sukker + doble posjonen.. Den gikk jo so fort! ;)

    SvarSlett
  22. Hei!:)
    Mange fristende oppskrifter her,og jeg er nå blitt fast følger av bloggen din!:) Setter spesielt pris på at matrettene dine ikke er for "jålete",hvis du skjønner hva jeg mener!;) Fortsett den gode jobben du gjør,jeg venter i spenning på neste innlegg!:D

    SvarSlett
  23. Hei.
    Dette er en virkelig god osteiskake som jeg nå har laget flere ganger. Jeg foretrekker å bruke daim i stedet for krokanrull, gir en mye bedre smak :) Vil takke den for en kjempeflott side.

    SvarSlett
  24. Ja, ikke sant den er god!! Jeg har også laget den med Daim noen ganger, og stemmer i at det smaker veeeeldig godt!!

    SvarSlett
  25. Kan den fryses og evt. hvor lenge. Tenkte å bake nå spise i jula :-)

    SvarSlett
  26. Ja da har jeg prøvet meg på denne også :-) Du har en super blogg. Får se hvordan den smaker på julaftens kveld :-)

    SvarSlett
  27. Hilde Ødegaard haugen30. januar 2012 kl. 22:52

    Hei, lagde denne i mai 2011, til min datters 16 årsdag. I vår familie har ingenting blitt feiret uten denne iskaken siden da :-)Er blitt en av de kakene vi bare må ha......Tusen takk

    SvarSlett
  28. Så hyggelig å høre, Hilde! Og takk for at du la igjen en kommentar:)

    SvarSlett
  29. Har laget denne kaken 2 ganger før og skal lage dobbel dose til et bryllup på lørdag :) Virkelig en vinner! Helt nydelig! :D

    SvarSlett
  30. Wow, så stas! Ja, denne er virkelig en av mine soleklare favoritter. Mååå lages hver sommer!

    SvarSlett