tirsdag 10. juli 2012

Texaskake

Regn regn, gå din vei, sol, sol kom til meg...
Mens vi synger og venter på at sola skal titte fram, så bakes det flittig her på kjøkkenet. Sjokoladekake får jeg aldri nok av, sukk...Og når jeg har skikkelig sjokolade-craving lager jeg denne kaken!


Texaskake er en amerikansk variant av sjokoladekake i langpanne. Forskjellen er at den er mektigere og søtere, som mye annet fra dette kontinentet. Dessuten smaker den også litt mer.

Dette er en utrolig saftig kake med masse sjokoladesmak. Sist jeg lagde den sa en venninne at denne var den beste sjokoladekaken hun hadde smakt (og hun har spist mange). Vi snakker selvsagt om en skikkelig kaloribombe, som bare bør nytes en sjelden gang.  Så kan man jo bestemme selv hvor ofte det er...:)



Texaskaken er ypperlig å lage en dag i forveien av en bursdag eller liknende for den er vel så saftig dagen etter. Denne er rask og lett å lage. Alt skal bare røres sammen i en kjele rett og slett.



Oppskriften gir en stor kake. Det er helt genialt for denne er både holdbar og dessuten perfekt å fryse. Jeg pleier å dele den opp i fire eller seks mindre kaker. Så fryser jeg ned det som blir til overs (i iskrembokser) og har liggende på lager. Også gir jeg ofte bort litt til mine hjertevenner:)

Ingredienser:


Røre:
  • 400 gram margarin/smør
  • 4,5 dl vann
  • 9 dl sukker
  • 1-1,2 dl bakekakao
  • 4 egg
  • 10 dl mel
  • 2 ts natron
  • 1 ts salt
  • 2,5 dl lettrømme

Glasur:
  • 100 gram smør
  • 4 ss melk
  • 2 ss kaffe (ferdig traktet)
  • 4 ss bakekakao
  • 1 ts vaniljesukker
  • 350-400 gram melis  
Pynt  - med det du ønsker, for eks strøssel

Fremgangsmåte:
  1. Smelt smør i en stor kjele. Ha vannet og sukkeret oppi og la det småkoke i 3-4 min. Rør godt. Jeg bruker en vanlig håndvisp til dette.
  2. Ta kjelen av platen og rør inn kakao. Tilsett eggene, ett av gangen. Ha deretter i resten av ingrediensene. Rør til du har en jevn røre.
  3. Hell røren over i en stor langpanne som er dekket med bakepapir. Stek kaken nederst i ovnen på 180 grader i ca 35 min. Ta en kakepinnetest, og sjekk at det ikke sitter igjen noe løs røre. Det er viktig å ikke stek kaken for lenge heller, for da blir den tørr.
  4. Avkjøl kaken i formen. Hvelv den ut og dra av bakepapiret. Glasuren kan legges på etter omtrent trekvarters avkjøling.
  5. Smelt smøret til glasuren, og la det avkjøles et par minutter. Ha det over i en bolle og tilsett alle de andre ingrediensene, men hold igjen litt melis. Pisk godt sammen med en visp eller en håndmikser. Tilsett evt mer melis for å få en fin konsistens.
  6. Bre glasuren utover kaken med en slikkepott, og pynt med en gang med det du ønsker.
Sjokoladestrøssel er en klassiker på denne kaken, men pynt med det du liker best og har tilgjengelig. Det meste funker; kokos, nonstop, seigmenn... Jeg brukte appelsinstrøssel denne gangen.

2 kommentarer:

Elin sa...

Mektig kake og helt sikkert veldig god :)

Camilla76 sa...

Enig med venninnen din. Den beste sjokoladekaken - ultimately!