fredag 24. juli 2015

Tex-Mex salat med marinert kalkun

Etter noen uker på ferie med hotellopphold, er det godt å lage middagen selv når man kommer hjem. Siste tur gikk til Cala Bona på Mallorca der vi spiste oss gode og mette på tre-rettere hver eneste dag. Vel hjemme hadde vi lyst på noe lett og friskt. Vi endte opp med å lage denne Tex-Mex salaten til middag hvor hovedrollen spilles av et stykke supersaftig, grillet kalkun.



Jeg har fått helt dilla på Tinas renskårne kalkunfilet (kjøpt på Kiwi) og hamstret mange som ligger på lur i fryseren.
Kalkunkjøtt er blant det jeg liker aller best. Det er både velsmakende og magert og kan brukes på uendelige mange måter. Jeg liker å legge kalkunkjøttet noen timer i en god marinade før det grilles og skjæres i tynne skiver som får trone på toppen av salaten.

I dag lagde jeg en kremet, hot dressing som er perfekt til spicy salat. Men hvis du vil holde det enkelt, passer det godt med rømme og salsa til.
Denne middagen er så god at den også passer til fest, spør du meg!




Ingredienser (til 2 voksne + 2 barn  / eventuelt 3 voksne):


Marinade:
  • Renskåret kalkunfilet (mellom 600-750g).
  • 6 ss honning
  • 4 ss olje
  • 4 ss sojasaus
  • 2 ts malt koriander
  • 2 ts oregano
  • 2 ts paprikakrydder
  • 2 ts spisskumin
  • 3 ts frisk, revet / finhakket ingefær
  • 2 små hvitløksfedd
  • 1 lime - saften
  • salt og pepper
Salat:
  • 1/2 hode issalat
  • 1 liten boks mais
  • 1/2 pose Tortilla chips (kun saltet, uten smak)
  • 3 store tomater
  • 1 avokado
  • 2 vårløk
  • 50-80g revet ost (gjerne en med litt smak, for eks. Cheddar)

Valgfri dressing:
  • 1,5 dl Ranch dressing
  • 3 ss tacosaus  (jeg bruker hot)
  • 2 ss finhakket frisk koriander
  • Noen dråper lime- el sitronsaft

Fremgangsmåte:
  1. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden i en bolle. Skjær kalkunfileten i mindre stykker (4-6 fileter). Legg de i marinaden. Ha alt i en tett plastikkpose og oppbevar i kjøleskap fram til det skal grillens (helst et par timer i forkant).
  2. Bland alle ingrediensene til dressingen sammen, og sett den kaldt.
  3. Skjær tomatene og avokado i terninger, vårløken i tynne skiver og strimle salaten. Riv osten. Bland sammen disse ingrediensene. Tilsett også mais.
  4. Grill kalkunen til den er gjennomstekt (7-15 min avhengig av størrelse). La den få hvile litt før den skjæres i tynne strimler.
  5. Topp salaten med kalkunskiver og Tortilla chips. Drypp dressing over, og pynt gjerne med korianderblader og limeskiver.
¡Buen Provecho!
 

1 kommentar:

amo sin blogg sa...

Ååå, det ser aldeles himmelsk godt ut.
Tusen takk for tips og oppskrift.
Den skal eg prøve.

God helg frå Anne-Mari