søndag 3. juli 2016

Nudelsalat med kylling og mango + nytt kjøkken

Et splitter nytt kjøkken fortjener et nytt blogginnlegg - omsider. Jeg har vært borte fra bloggverden lenge, men håper å komme med litt nytt nå i sommer.


 
Denne nudelsalaten har jeg lyst til å dele med dere, for den har blitt en ny hverdagsfavoritt hjemme hos oss. Kjempelett å lage, men gud så god! Her er det enkle, rene smaker som gjelder, sammen med cashew nøtter og litt hot chili som setter fart.



Salaten liker jeg å servere lunken. Er jeg hjemme og har god tid, koker gjerne nudlene først og rører sammen mangosalsen i forkant så smakene får satt seg. Så steker jeg bare opp kyllingfiletene rett før når vi skal spise og lar de varme nudlene litt. Inspirasjon til retten hentet jeg på den fine, svenske bloggen som jeg følger; Stockholm Tea House.



Må også vise fram det splitter nye kjøkkenet vårt. Vi er så vanvittig fornøyde med absolutt alt!



Det er ikke lett å velge ut et kjøkken for det er så mye fint på markedet, men vi synes det faktisk ble enda bedre enn vi hadde drømt om. Vi har pusset opp huset i et halvt år nå, og i fem uker var vi helt uten kjøkken og levde på enkel take away og micromat, så gjett om gleden ble stor da vi kunne lage ordentlig mat igjen.




Er allerede blitt veldig glad i denne komfyren fra Falcon. Driver og eksperimenter med den om dagen. Hadde samme ovn da jeg bodde i London, så stas å få den hjemme i Norge. Kjøkkenet er i heltre og kommer fra engelske Neptune.  Har forelsket meg hodestups i dette merket. Super kvalitet med lekre detaljer som franske, solide hylleknekter og fløyelskledde bestikkskuffer. Elsker disse krydderhyllene også. Om dagen er krydderet faktisk sortert i alfabetisk orden. Nå er det orden på kjøkkenet må vite.


Tilbake til oppskriften!


Ingredienser:
(2 -3 pers)

1 pakke eggnudler
3 kyllingfileter
3 ts sesamfrø
1 ss mangochutney
5 cherrytomater
1/4 brokkoli
1 neve koriander
2 never cashewnøtter
Sojasaus
Sesamolje

Mangosalsa
1 moden mango
1 lime
Noen dråper Fishsauce
1/2 rød chili (eller en hel - etter smak)1
1 neve koriander
1 ss eplejus (kan sløyfes, eller byttes med annen jus)


Fremgangsmåte:
  1. Kok nudlene etter anvisning på pakken, men det siste minuttet kan du tilsette brokkoli i små buketter, så det får et oppkok. La renne av, og hell på noen dråper sesamolje og 1-2 ts sojasaus. Bland det inn. 
  2. Skjær mangoen i småbiter, og ha over i en bolle. Tilsett saften fra en halv lime, 1 neve hakket koriander og finhakket chili. Ha gjerne i en liten skje med eplejus også og litt salt. Bland sammen nudler og mangoblandingen. Tilsett fiskesaus samt mer sojasaus, hakket koriander og mer presset lime (etter smak). Sett dette kaldt. Alt dette kan forberedes lang tid i forveien.
  3. Rist cashewnøtter i ovnen til de har gyllen farge.
  4. Skjær kyllingfiletene i  middels store biter. Stek de i olje og smør. Når de er omtrent halvstekte, tilsetter du bittelitt sesamolje, 1 ss mangochutney, litt sojasaus og sesamfrø. Stek til kyllingbitene er gjennomstekte, og la de få en fin, gyllen farge.

Server dette gjerne i dype skåler, der du først legger i nudler. Ha så i brokkoli, kyllingbiter, mangosalsa, delte cherrytomater, ristede cashewnøtter og topp med noen korianderblader. Nyt!

Ingen kommentarer: